Binnenkort introduceren we de aluminium Duclar! Dit instrument is gebaseerd op de fingering van een Tin Whistle. Het concept van de aluminium Duclar heeft een tijdje op de plank gelegen, maar nu we ook ons eigen klarinet mondstuk gaan produceren, wordt het veel eenvoudiger om het nieuw leven in te blazen.

Misschien vraagt u zich af waarom we een aluminium Duclar zouden maken. Nou, we hebben al jarenlang de houten versie van de Duclar geproduceerd. Maar het maken van de houten versie vergt veel tijd. Dat gezegd hebbende, blijft het een fantastisch instrument met een melancholische klank. Toch willen we een Duclar op de markt brengen die we sneller kunnen produceren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van zijn geluid.

We beginnen met de hogere toonsoorten: high C, Cis, D, Es en E. Vervolgens zullen we het assortiment van de aluminium Duclar uitbreiden met de lagere tonen.

Twee jaar geleden heb ik een korte demo opgenomen van het eerste prototype. Bekijk de video hieronder om een idee te krijgen van het geluid. De komende periode zullen we de Duclar nog meer verfijnen en hopelijk op kort termijn beschikbaar maken in onze webshop.