Omschrijving werkzaamheden onderhoudsbeurt:

Het instrument wordt volledig gedemonteerd. Eventueel vastzittende ventielen worden losgemaakt. Het instrument wordt inwendig gereinigd en gepoetst. Alle ventielen worden open gemaakt. Ventielen of cilinders worden gereinigd en gepolijst waar nodig. Alle vilten, kurken en ventielveren worden nagekeken en vervangen waar nodig. Het instrument wordt weer speelklaar opgebouwd.

Prijzen per instrument:

Instrument Tarief
Trompet/Bugel/Cornet € 85
Bariton/Althoorn € 85
Enkelhoorn € 95
Dubbelhoorn € 125
Trombone € 75
Trombone met kwartventiel € 90
Euphonium € 95
Tuba, Sousaphone € 135
Akoestische behandeling (alle koperblaas instrumenten) € 95

Ontlakken en bruineren

Het start-tarief voor ontlakken en/of bruineren is 175 euro. Combinatie met een revisie is aan te raden vanwege het feit dat het instrument dan sowieso uit elkaar gehaald wordt.

Losse reparaties en uitdeuken

*Onderhoudsprijzen zijn excl. materiaalkosten.

Voor kleine reparaties kunt uiteraard ook bij ons terecht. Wanneer u uw instrument ter reparatie aanbiedt, proberen wij u een nauwkeurige prijsopgave te geven. Mochten er tijdens de reparatie andere, onvoorziene defecten in uw instrument gevonden worden, dan nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Uitdeuken:

De kosten voor het uitdeuken worden berekend naar de tijd die er voor nodig is. Daarvoor dient het instrument langs te worden gebracht. Ook kunt u eventueel foto’s opsturen mocht dit een probleem zijn. Een kostenberekening op basis van foto’s is vanzelfsprekend minder nauwkeurig.