Omschrijving werkzaamheden onderhoudsbeurt:

Wat houd een onderhoudsbeurt in:

Het instrument wordt volledig gedemonteerd. Eventueel vastzittende ventielen of stembuizen worden weer losgemaakt. Het instrument wordt inwendig en uitwendig gereinigd en gepoetst. Kleine reparaties worden uitgevoerd (deukjes, vaste buizen, kapotte veren ed.). Grotere reparaties zijn op nacalculatie (verbogen bekers, verbogen ventielhuizen, losse solderingen ed.) Alle ventielen, cilinders en stembuizen worden ultrasoon schoon gemaakt.  Alle vilten, kurken, waterklepveren en ventielveren worden nagekeken en vervangen waar nodig. Uitlijning van de ventielen en cilinders wordt gecontroleerd. Compressie wordt getest per ventiel. Het instrument wordt weer speelklaar opgebouwd met nieuwe olie en vet. Vervangede materialen zijn op nacalculatie.

*Onderhoudsprijzen zijn gebaseerd op het landelijk gemiddelde.

Prijzen per instrument:

Instrument Tarief
Trompet/Bugel/Cornet €98
Bariton € 115
Enkelhoorn/ Althoorn € 110
Dubbelhoorn € 135
Trombone € 98
Trombone met kwartventiel € 115
Euphonium / Bas Trombone € 125
Tuba Bb en Eb € 170
Akoestische behandeling (alle koperblaas instrumenten) € 95

Losse reparaties en uitdeuken

Voor kleine reparaties kunt uiteraard ook bij ons terecht. Wanneer u uw instrument ter reparatie aanbiedt, proberen wij u een nauwkeurige prijsopgave te geven. Mochten er tijdens de reparatie andere, onvoorziene defecten in uw instrument gevonden worden, dan nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Uitdeuken:

De kosten voor het uitdeuken worden berekend naar de tijd die er voor nodig is. Daarvoor dient het instrument langs te worden gebracht. Ook kunt u eventueel foto’s opsturen mocht dit een probleem zijn. Een kostenberekening op basis van foto’s is vanzelfsprekend minder nauwkeurig.