Een grondige reiniging van je instrument helpt problemen te voorkomen

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat je instrument van binnen ook regelmatig schoongemaakt moet worden? Dit kun je zelf proberen, maar je kunt het ook professioneel (en goed) laten doen.

Wij kijken bij een grondige schoonmaakbeurt met een speciale (flexibele) camera in je instrument. Dat doen we om bepaalde problemen te kunnen bekijken (en hopelijk op te lossen). Daarbij kijken we ook naar de staat van de interne delen of de coating. Zo komt bijvoorbeeld de nikkel-laag wel eens los, met alle gevolgen van dien (zoals een vastgelopen coulisse bij deze trombone), en dat ziet er dan zo uit:

Ook uiterlijk knapt je instrument er enorm van op. We leggen alle onderdelen in een zogenaamde zilver-dip. Daarnaast kunnen we alle onderdelen ultrasoon reinigen. Hier zie je wat voorbeelden van wat een (uiterlijk) verschil een totale reinigingsbeurt maakt, nog afgezien van een bijbehorende totale revisie van je instrument. Een goed begin van een nieuw muziekseizoen!

Wist je dat je bij ons ook terecht kan voor een totale of gedeeltelijke verzilvering (of veredeling) van je instrument? Dit kan een verzilvering zijn, maar ook een vergulding, of koper, brons of chroom. Zo kost bijvoorbeeld het opnieuw verzilveren van een mondstuk voor trompet  je €55. Hierbij maken we het schoon (met ultrasoon), polijsten je mondstuk en voorzien het van een nieuwe laag zilver, goud of ander (edel-)metaal (Bach mondstuk). Klik deze link voor een ander voorbeeld van hoe we je te werk gaan bij het opnieuw verzilveren van je mondstuk.