Atelier, showroom en werkplaatsen

napbirt_logoWaar we ooit begonnen in 2004 als Het ReparatieAtelier, waarbij onderhoud en reparatie van blaasinstrumenten voorop stonden, hebben we een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Naast reparatie en onderhoud leveren we alle bekende merken en ons eigen merk saxofoons! We heten daarom vanaf 2014 al: deQuelery Windinstruments.

Wij zijn aangesloten aan NAPBIRT, een internationaal samenwerkingsverband van instrument-reparateurs.

deQuelery Windinstruments is hét atelier voor vakkundige reparaties en onderhoud aan uw blaasinstrument.

Productweg 9 – 4387 PG Vlissingen – Mobiel: 06 – 42 23 63 74

Voor alle hout- en koperblaas-instrumenten kunt u bij ons terecht. In ons winkelgedeelte hebben we ook rieten, nekkoorden, onderhoudsmiddelen, mondstukken en alle andere accessoires en onderdelen die bij blaasinstrumenten horen, op voorraad. Neem gerust een kijkje in onze online shop.

Als u uw instrument wilt laten bekijken voor een inschatting van de tijd die we nodig hebben voor een eventuele reparatie, dan brengen wij daar geen kosten voor in rekening. Advies is dus altijd vrijblijvend bij deQuelery!

Openingstijden

Wilt u ons bezoeken buiten openingstijden, dan kunt u het beste een afspraak maken door te bellen naar 06-42 23 63 74.

Adres: Productweg 9, 4387 PG Vlissingen

Maandag Gesloten
Dinsdag – Vrijdag 10.00-17.00
Zaterdag 10.00-15.00
Zondag Gesloten

Elke werkdag telefonisch bereikbaar!

Werkplaatsen

Inmiddels hebben we heel wat ervaring opgedaan. Bij een reparatie of revisie besteden wij veel zorg aan uw instrument en leveren een eerlijke, betrouwbare service.

Door de moderne technieken die we gebruiken, kunnen wij reparaties uitvoeren in een relatief kort tijdsbestek waardoor u uw instrument niet langer kwijt bent dan nodig is. Kijk ook eens bij onze voorbeelden van reparaties die we uitvoeren:  

We kunnen zand- en glasstralen, ontlakken, fresen en agen, buigen, draaien en dergelijke. We hebben een computergestuurde frees met vier assen om de meest uiteenlopende dingen te kunnen maken. Zo zijn we bezig met het ontwerpen en maken van bochten, halzen en mondstukken. Ook printen we veel in 3D. We hebben drie verschillende ruimtes waar we allerhande technieken kunnen toepassen, naast onze showroom. Op de bovenverdieping kunnen we workshops houden, en er is een oefenruimte die we verhuren.

Kijk ook op onze Facebook pagina en volg ons op Instagram of Twitter!

Droge werkplaats – hier doen we vaak klein werk, poetsen, bepolsteren, afstellen

De wand met saxofoons. We werken hard aan het uitbreiden van de collectie, deze is zeer wisselend!

Onze mondstukken voor allerlei blaasinstrumenten, saxofoon-nekken, dwarsfluiten, klarinetten, hobo’s

Dit is onze straalcabine, waar we kunnen glasparelen of zandstralen

De wat kleinere gereedschappen; o.a. lintzaag, een bandschuurmachine en een trommel ton.

Onze computergestuurde frees

De draaibank, boorkolom

Een deel van onze voorraad buizen waar we whistles van maken

Werkbank voor soldeerwerk en uitdeuken

Naast deze apparatuur hebben we nog een speciaal instrumenten-bad van 1000 L in ons pand geplaatst, wat ruim groot genoeg is voor een tuba. Hier wassen we de instrumenten helemaal schoon van binnen en van buiten.

We hebben onlangs ook een hout-draaibank en een geautomatiseerde fijn-mechaniek draaibank aangeschaft.

In Eindhoven hebben we een complete ontwerp-studio en 3D printer staan, voor het printen van onderdelen en prototypering.

REPARATIES

Wij zijn gespecialiseerd in saxofoons uit de jaren '50 en '60. Ook voor al uw andere hout- en koperblaasinstrumenten.

Kijk naar voorbeelden van onze reparaties in het deQuelery Atelier!

REPARATIES

Bovenverdieping

Onze bovenverdieping is zeer geschikt om workshops  of productdemonstraties te houden.

Een aantal recensies van klanten

Dit is een dijk van een instrument! Een droom die uitkomt. En dat voor een Nederlands product. Hulde!

Boris van der Lek
Waarschijnlijk de beste handgebouwde instrumenten waar ik ooit op heb gespeeld.

David Liebman, Liebman's Groove
Het is ongelofelijk. Ik was rotsvast overtuigd dat mn sax niet beter kon klinken. Maar met deze nek gaat er een nieuwe wereld open. Van hoog tot laag: de noten vliegen er als vanzelf uit. Wat een breed geluid. Van fluweelzacht fluisteren tot loeihard scheuren.

Cor de Jonge
Klonk inderdaad echt goed! Jurjen, grote chapeau. Sterke punten: projectie, volle rijke klank, zuiverheid. Zowel de gebogen als de rechte. De gebogen heeft dat ietsje extra. Te gek.

Een klant
Vandaag op een deQuelery Pro Tenorsax gespeeld bij Jurjen de Quelerij. Prachtig ding, erg ergonomisch en een rijk geluid. Glissando’s lopen lekker makkelijk en heel zuiver! Echt, een Selmer Mark VI verbleekt er bij!
Een klant
Ik ben zeer tevreden over mijn barritonsax die bij jou in onderhoud is geweest. Hij speelt goed aan in het lage register, direct aanspreekbaar en door de nieuwe rietbinder is de klank nog mooier geworden.

Mathieu Rievers, Harmonie Voorwaarts
Sinds kort brengt het Middelburgs Muziekkorps zijn instrumenten voor reparatie en onderhoud naar Het Reparatieatelier. We hebben nu enkele instrumenten laten onderhouden en repareren. Het werk is grondig en zorgvuldig gebeurd naar onze mening, de prijzen vallen mee. Kortom: Goede eerste ervaringen!
Een klant, Middelburgs Muziekkorps
Ik ben erg tevreden over de onderhoudsbeurt aan mijn Wurlitzer klarinet . Door de vakkundigheid (ook bij het Albertsysteem ) van Jurjen is het nog prettiger spelen dan voorheen al het geval was. Ik wil hem dan ook voor 100% aanbevelen!

Ed de Poorter
Mijn sopraansax, gebogen Borgani, blies zwaar en was moeilijk te intoneren waardoor ik er eigenlijk niks meer mee deed. En dat was eigenlijk wel jammer. Ik heb ‘m laten reviseren door Jurjen van Het Reparatieatelier, volledige revisie. Sindsdien ben ik een hele fijne saxofoon rijker, blaast makkelijk, intoneert goed. Ik durf er nu zelfs het podium mee op. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik de sopraan niet jaren eerder heb laten reviseren.
S.Nobbe