deQuelery Windinstruments – Atelier

Home/deQuelery Windinstruments – Atelier

Welkom bij deQuelery Windinstruments

napbirt_logoWaar we ooit begonnen in 2004 als Het ReparatieAtelier, waarbij onderhoud en reparatie van blaasinstrumenten voorop stonden, hebben we een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Naast reparatie en onderhoud leveren we alle bekende merken en ons eigen merk saxofoons! We heten daarom vanaf 2014 al: deQuelery Windinstruments.

Wij zijn aangesloten aan NAPBIRT, een internationaal samenwerkingsverband van instrument-reparateurs.

deQuelery Windinstruments is hét atelier voor vakkundige reparaties en onderhoud aan uw blaasinstrument.

Productweg 9 |4387 PG Vlissingen | 06 – 42 23 63 74

Met vele jaren ervaring op het gebied van reparatie en revisie bieden wij uitermate veel zorg aan uw instrument met een eerlijke, betrouwbare service.

Door de moderne technieken die we gebruiken, kunnen wij reparaties uitvoeren in een relatief kort tijdsbestek waardoor u uw instrument niet langer kwijt bent dan nodig is. Kijk ook eens bij onze voorbeelden van reparaties die we uitvoeren:  

REPARATIES

Kijk ook op onze Facebook pagina en volg ons op Instagram!

Voor alle hout- en koperblaas-instrumenten kunt u bij ons terecht. In ons winkelgedeelte hebben we ook rieten, nekkoorden, onderhoudsmiddelen, mondstukken en alle andere accessoires en onderdelen die bij blaasinstrumenten horen, op voorraad. Neem gerust een kijkje in onze online shop.

Als u uw instrument wilt laten bekijken voor een inschatting van de tijd die we nodig hebben voor een eventuele reparatie, dan brengen wij daar geen kosten voor in rekening. Advies is dus altijd vrijblijvend bij deQuelery!

Wilt u ons bezoeken buiten openingstijden, dan kunt het beste een afspraak maken door te bellen naar 06-42 23 63 74

Maandag 10.00-17.00
Dinsdag 13.00-17.00
Woensdag-Vrijdag 10.00-17.00
Zaterdag 10.00-16.00
Zondag Gesloten

Elke dag telefonisch bereikbaar!

REPARATIES

Wij zijn gespecialiseerd in saxofoons uit de jaren '50 en '60. Ook voor al uw andere hout- en koperblaasinstrumenten.

Kijk naar voorbeelden van onze reparaties in het deQuelery Atelier!

REPARATIES

polaroid_the_workshop

In ons atelier in ons nieuwe pand repareren we, doen we custom werk, we bouwen, we halen uit elkaar, bedenken oplossingen, reviseren instrumenten. Beneden hebben we een complete showroom en drie verschillende werkplaatsen. We kunnen zandstralen, frezen met onze computergestuurde CNC-frees, metaal bewerken, verzilveren en vergulden enzovoort. Op de tweede verdieping nemen op, doen we clinics en presentaties. De foto hiernaast is nog van ons oude atelier…polaroid_bari_sax

Een van de meest voorkomende reparaties die we uitvoeren is het reviseren van alle blaasinstrumenten. Hier hebben we alle gereedschappen voor. Ook maken we gereedschap zelf. Het maken van onderdelen komt ook steeds vaker voor, zeker bij oudere instrumenten. Uitdeuken van instrumenten en het maken van aanpassingen komt best veel voor. Onze specialiteit is het reviseren van saxofoons uit de jaren ’50 en ’60. Onze eigen lijn saxofoons is daarvan afgeleid. Het verhelpen van ‘dode’ noten en intonatie-problemen is één van onze specialiteiten.

Daarnaast houden we van het uitwerken van eigen ideeën; we ontwerpen veel in 3D en printen ook in 3D. We maken onze eigen saxofoon-nekken, bekers en gravures. Ook hebben we een lijn Irish Whistles ontwikkeld, Beannú genaamd.

Een aantal recensies voor deQuelery Windinstruments & Workshop

Dit is een dijk van een instrument! Een droom die uitkomt. En dat voor een Nederlands product. Hulde!

Boris van der Lek
Waarschijnlijk de beste handgebouwde instrumenten waar ik ooit op heb gespeeld.

David Liebman, Liebman's Groove
Het is ongelofelijk. Ik was rotsvast overtuigd dat mn sax niet beter kon klinken. Maar met deze nek gaat er een nieuwe wereld open. Van hoog tot laag: de noten vliegen er als vanzelf uit. Wat een breed geluid. Van fluweelzacht fluisteren tot loeihard scheuren.

Cor de Jonge
Klonk inderdaad echt goed! Jurjen, grote chapeau. Sterke punten: projectie, volle rijke klank, zuiverheid. Zowel de gebogen als de rechte. De gebogen heeft dat ietsje extra. Te gek.

Een klant
Vandaag op een deQuelery Pro Tenorsax gespeeld bij Jurjen de Quelerij. Prachtig ding, erg ergonomisch en een rijk geluid. Glissando’s lopen lekker makkelijk en heel zuiver! Echt, een Selmer Mark VI verbleekt er bij!
Een klant
Ik ben zeer tevreden over mijn barritonsax die bij jou in onderhoud is geweest. Hij speelt goed aan in het lage register, direct aanspreekbaar en door de nieuwe rietbinder is de klank nog mooier geworden.

Mathieu Rievers, Harmonie Voorwaarts
Sinds kort brengt het Middelburgs Muziekkorps zijn instrumenten voor reparatie en onderhoud naar Het Reparatieatelier. We hebben nu enkele instrumenten laten onderhouden en repareren. Het werk is grondig en zorgvuldig gebeurd naar onze mening, de prijzen vallen mee. Kortom: Goede eerste ervaringen!
Een klant, Middelburgs Muziekkorps
Ik ben erg tevreden over de onderhoudsbeurt aan mijn Wurlitzer klarinet . Door de vakkundigheid (ook bij het Albertsysteem ) van Jurjen is het nog prettiger spelen dan voorheen al het geval was. Ik wil hem dan ook voor 100% aanbevelen!

Ed de Poorter
Mijn sopraansax, gebogen Borgani, blies zwaar en was moeilijk te intoneren waardoor ik er eigenlijk niks meer mee deed. En dat was eigenlijk wel jammer. Ik heb ‘m laten reviseren door Jurjen van Het Reparatieatelier, volledige revisie. Sindsdien ben ik een hele fijne saxofoon rijker, blaast makkelijk, intoneert goed. Ik durf er nu zelfs het podium mee op. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik de sopraan niet jaren eerder heb laten reviseren.
S.Nobbe

This post is also available in: Engels

Bellen
Route