Productweg 9, 4387 PG Vlissingen (Vrijburg)

Telefoonnummer: 06-42 23 63 74

Mail: [email protected] 

Openingstijden:

Di t/m Vr: 09:00 – 17:00

Za: 09:00 – 12:00

Routebeschrijving

Over deQuelery

Wat ooit begon als een reparatie-atelier voor blaasinstrumenten in 2004, is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf dat staat voor ontwikkeling, innovatie, in- en verkoop, reparatie, customising en productie van blaasinstrumenten en onderdelen daarvan.

In 2004 begon Jurjen zijn interesse voor oude saxofoons te ontwikkelen. Het boeide hem met name hoe de ze instrumenten zo vol konden klinken. Min of meer als hobby begon hij saxofoons te repareren. Zijn opleiding fijn-mechanica kwam hier goed van pas. Een klein atelier kwam tot stand in het schuurtje in de achtertuin, en klanten begonnen als vanzelf hun weg te vinden naar het atelier. Uit de provincie, maar ook uit Nederland en zelfs daarbuiten. Een eerste endorsement werd opgezet met Boris van der Lek, de saxofonist van Golden Earring en Jules Deelder (De Deeldeliers). Boris speelt nog steeds met veel plezier op zijn Custom Serie tenorsaxofoon. Bekende en minder bekende artiesten vonden inmiddels hun weg naar deQuelery. Ruud Roelofsen, al vanaf zijn jeugd goed bevriend met Jurjen, kwam in 2012 bij de zaak als compagnon en er werd samen gewerkt aan een nieuwe huisstijl, een professionele website en allerlei marketing-materialen. Daarnaast kwamen er steeds meer ontwerpen digitaal beschikbaar door het gebruik van CAD software, er werd een 3D-printer aangeschaft om prototypes te kunnen maken en er werd een computergestuurde frees aangekocht om onderdelen te kunnen maken. Het schuurtje werd hoe langer hoe ‘kleiner’, en als snel werd er serieus gedacht aan uitbreiding.

In 2017 werd dan ook de stap gemaakt naar een groter bedrijfspand aan de Productweg 9 in Vlissingen met meerdere werkruimtes en een fysieke winkel! Vanuit dit nieuwe pand konden ideeën en concepten worden uitgewerkt en kwam het tot nieuwe instrumenten als Irish Whistles, harmonica’s, koperblaasinstrumenten, mondstukken enz. De rode draad die bij ons door dit alles heen loopt is wel de liefde voor muziek, aandacht voor de klanten en oog voor detail. Vrijwel alles wordt met de hand opgebouwd en afgewerkt. Sinds de verhuizing naar de Productweg 9 zijn we enorm gegroeid. Zo hebben we onze productlijn uitgebreid en beheren we nu 4 grote webshops, die allemaal ingericht zijn voor blaasinstrumenten. Bezoek onze webshops voor meer informatie. Via de volgende link komt u op de betreffende site: brasswinkel.nl, rieten.nl, polstershop.nl, en een shop via Etsy. Voor vragen kunt u ons het beste bellen of mailen via het bovengenoemde telefoonnummer of mailadres.

We zijn altijd op zoek naar een antwoord op de vraag wat er beter kan aan een instrument, en hebben inmiddels ettelijke producten in de markt gezet die dat onderstrepen Vele daarvan hebben een registratie bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP), dé officiële instantie. Innovatie met passie! is ons motto, en dat proberen we elke dag weer waar te maken.

Jurjen de Quelerij
Jurjen de QuelerijSaxofoonbouwer, -reparateur en eigenaar
Na zijn studie Fijnmechanica en de start van Het Reparatieatelier begon Jurjen zich te interesseren in het ontwerp van de saxofoon. Als uitgangspunt voor de doorontwikkeling die hij in gang zette diende het klassieke ontwerp van de jaren ’50. Jurjen voegde hier een revolutionair nek-ontwerp en ergonomische verbeteringen aan toe. Dit, in combinatie met liefde voor handwerk en passie voor het instrument heeft tot gevolg gehad dat deQuelery instrumenten inmiddels een begrip is in Nederland en daarbuiten. Jurjen speelt saxofoons, fluiten, Uillean pipes en whistles.
deQuelery is lid van NAPBIRT
deQuelery is lid van NAPBIRT
“The National Association of Professional Band Instrument Repair Technicians, Inc. (NAPBIRT) was founded in 1976 by a small group of technicians who realized the need for communication and the free exchange of information within their trade. NAPBIRT was created from these ideals and we proudly celebrate over 40 years of sharing and growing together. The primary goal of continuing education is attained through Regional Clinics, NAPBIRT University Courses and annual International Conferences all of which, in combination, provide over 300 hours throughout the year of face to face instruction via lectures, demonstrations and hands-on sessions. In addition, NAPBIRT offers its members a bi-monthly trade journal known as TechniCom, a comprehensive website and a member network of over 1300 technicians with whom to exchange tradecraft. Thank you for your interest in NAPBIRT and the musical instrument repair profession.”

Innovatie met passie

Innovatie met passie is ons credo. Ons streven naar kwaliteit zit in onze produkten. Dat zie je in onze rietbinders, mondstukken, saxofoons, Ierse Whistles, koperblazers enz. Maar ook voor bestaande instrumenten zijn we altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Zo proberen we op zoek te gaan naar manieren om klank te verbeteren. De ontwikkeling van instrumenten heeft te lang stil gestaan. Wij vragen ons altijd af of iets beter kan. Dan in de constructie van het instrument zitten, maar ook in het materiaal zelf.

De zoektocht naar een nieuw of ander instrument brengt je waarschijnlijk bij veel leveranciers en winkels. We raden je aan dat ook te doen. Wij proberen in dat proces met je mee te denken; welk instrument past het best bij jou?

Je hoeft ook echt niet met een saxofoon van ons naar huis te gaan. Als het goed is, ben je op zoek naar een bepaald geluid of een bepaald gevoel. Dat kan in een nieuw instrument zitten, maar ook in een tweedehands exemplaar. We hebben een wisselende voorraad occasions en leveren alle bekende merken. Daar geven we dan graag advies over, want uiteindelijk gaat het er om dat je tevreden bent over je aankoop.

Al onze eigen-merk instrumenten zijn door ons (opnieuw) ontworpen en hebben vaak wel een totale ontwikkeltijd van zes jaar doorlopen om tot de juiste mallen te komen. Massa-productie? Nee. Een handgemaakt instrument waar wij trots op zijn, ontworpen en gebouwd in Nederland volgens uw wensen? Ja! Inmiddels hebben we al bezoek gehad van professionals als Allard Buwalda, Boris van der Lek, Johan van der Linden, Raaf Hekkema, Matthijs van Ganzewinkel, Naomi Adriaansz en anderen. Allemaal saxofonisten die serieus met hun vak bezig zijn en een inspiratie voor ons zijn. We blijven daarom innoveren en expirimenteren, dankzij deze en andere muzikanten.

Op de diverse pagina’s kun je onze reparaties, expirimenten, producten en innovaties bekijken en volgen.

Dit is een dijk van een instrument! Een droom die uitkomt. En dat voor een Nederlands product. Hulde!

Boris van der Lek
Waarschijnlijk de beste handgebouwde instrumenten waar ik ooit op heb gespeeld.

David Liebman, Liebman's Groove
Het is ongelofelijk. Ik was rotsvast overtuigd dat mn sax niet beter kon klinken. Maar met deze nek gaat er een nieuwe wereld open. Van hoog tot laag: de noten vliegen er als vanzelf uit. Wat een breed geluid. Van fluweelzacht fluisteren tot loeihard scheuren.

Cor de Jonge
Klonk inderdaad echt goed! Jurjen, grote chapeau. Sterke punten: projectie, volle rijke klank, zuiverheid. Zowel de gebogen als de rechte. De gebogen heeft dat ietsje extra. Te gek.

Een klant
Vandaag op een deQuelery Pro Tenorsax gespeeld bij Jurjen de Quelerij. Prachtig ding, erg ergonomisch en een rijk geluid. Glissando’s lopen lekker makkelijk en heel zuiver! Echt, een Selmer Mark VI verbleekt er bij!
Een klant
Ik ben zeer tevreden over mijn barritonsax die bij jou in onderhoud is geweest. Hij speelt goed aan in het lage register, direct aanspreekbaar en door de nieuwe rietbinder is de klank nog mooier geworden.

Mathieu Rievers, Harmonie Voorwaarts
Sinds kort brengt het Middelburgs Muziekkorps zijn instrumenten voor reparatie en onderhoud naar Het Reparatieatelier. We hebben nu enkele instrumenten laten onderhouden en repareren. Het werk is grondig en zorgvuldig gebeurd naar onze mening, de prijzen vallen mee. Kortom: Goede eerste ervaringen!
Een klant, Middelburgs Muziekkorps
Ik ben erg tevreden over de onderhoudsbeurt aan mijn Wurlitzer klarinet . Door de vakkundigheid (ook bij het Albertsysteem ) van Jurjen is het nog prettiger spelen dan voorheen al het geval was. Ik wil hem dan ook voor 100% aanbevelen!

Ed de Poorter
Mijn sopraansax, gebogen Borgani, blies zwaar en was moeilijk te intoneren waardoor ik er eigenlijk niks meer mee deed. En dat was eigenlijk wel jammer. Ik heb ‘m laten reviseren door Jurjen van Het Reparatieatelier, volledige revisie. Sindsdien ben ik een hele fijne saxofoon rijker, blaast makkelijk, intoneert goed. Ik durf er nu zelfs het podium mee op. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik de sopraan niet jaren eerder heb laten reviseren.
S.Nobbe
ONZE ONLINE SHOP IS OPEN

Benieuwd naar onze andere deQuelery producten?

deQuelery Saxofoons, rieten, mondstukken, rietbinders, nekbanden, koffers, muziek- en tabletstandaards hier online. Wij zijn tevens dealer van alle bekende merken!
ONZE ONLINE SHOP IS OPEN