deQuelery Irish Whistles

Home/deQuelery Irish Whistles

deQuelery Irish Whistles

Bij deQuelery hebben we twee lijnen Irish Whistles ontworpen: de Pro Series en de Artist Series, beide als Low of High Whistle te koop. Deze Whistles hebben we de Keltische naam ‘Beannú’ meegegeven, wat ‘Groet’, of ‘Zegening’ betekent. Kom gerust eens langs in ons atelier om de productie te bekijken of stuur ons een berichtje via WhatsApp, Facebook of email (info@dequelery.nl).
Daarnaast hebben we in 2016 een speciale Trinity versie uitgebracht. Trinity is een worldbeat band bestaande uit 4 Nederlandse mannen. Hun mix van Zuid- Amerikaanse en Ierse folk met Afrikaanse beats en pop grooves creëert een spannende mix. Op het podium zorgt hun live performance ervoor dat ieder optreden uitmondt in een groot feest. Band-lid Elbert Smelt speelt op onze Pro Series whistles; deze lijn is net als alle andere whistles met de hand gemaakt en zijn van aluminium. De Artist Series is een whistle voor zowel beginnende en gevorderde fluitisten, waarvan het kopstuk is geprint met een 3D printer met een filament dat 80% carbon bevat. Beide lijnen zijn uitgevoerd met een stembare body, hoewel we een High Whistle instap Artist-model hebben (niet stembaar) voor 75 euro.
Deze Irish Whistles Artist Series hebben we meestal niet op voorraad. De Pro Series worden alleen in opdracht gemaakt vanwege de langere productietijd. De levertijd is dan ook twee weken. Deze Whistles kenmerken zich door een prachtig diep en warm geluid. Kom deze whistles eens proberen in ons atelier!

Opties voor en customizing van deQuelery Irish Whistles

Het is mogelijk losse body’s te bestellen voor onze Whistles. Zo kun je meerdere body’s gebruiken, of van een Artist kopstuk naar een Pro kopstuk gaan.

Ook maken we graag custom whistles voor je; zo zijn onze High Whistles ook verkrijgbaar met een zogenaamde ‘big bore’ body. Deze body’s hebben een iets grotere diameter en klinken hierdoor warmer dan de gangbare diameter. Op de ‘D’ toonsoort modellen is een extra toongat voor ‘C’ of ‘C#’ mogelijk.

Prijzen Artist Series

High Whistle: €120 (niet-stembaar: €75)

Stemmingen: E, Eb, D, C, Bb.

Losse body: € 60 (derde en volgende body € 50). Eventueel is de D-stemming verkrijgbaar met een extra lage C# of C (meerprijs €20).

Alto Whistle: €140

Deze whistle zit kwa stemming ongeveer een octaaf onder de High Whistle. Alleen verkrijgbaar op bestelling.

Stemmingen: C, B, Bb, A, G. Losse body: € 70 (derde en volgende body € 60)

Low Whistle: €160

Stemmingen: C, D, Eb, E. Losse body: € 100 (derde en volgende body € 80)

Prijzen Pro Series

High Whistle: €180

Stemmingen: E, Eb, D, C, Bb. Eventueel is de D-stemming verkrijgbaar met een extra lage C# of C (meerprijs €20).

Losse body: € 60 (derde en volgende body € 50). Eventueel is de D-stemming verkrijgbaar met een extra lage C# of C (meerprijs €20).

Alto Whistle: €220

Deze whistle zit kwa stemming ongeveer een octaaf onder de High Whistle. Alleen verkrijgbaar op bestelling.

Stemmingen: C,B, Bb, A, G. Losse body: € 70 (derde en volgende body € 60)

Low Whistle: €250

Stemmingen: F, Eb, E. D, C. Losse body: € 100 (derde en volgende body € 80)

Soundbites

We kunnen ons voorstellen dat je graag wil horen hoe deze fluiten klinken.

Low Whistle

Hier is een track gebaseerd op de bekende Ierse traditional ‘The Butterfly’, ingespeeld op een deQuelery Low Whistle (D).  Pro Series Low Whistle: Jurjen de Quelerij. Strings arrangement: Ruud Roelofsen.

High Whistle

Hier een korte soundbite met onze Pro High Whistle. High Whistle: Jurjen de Quelerij. Strings arrangement: Ruud Roelofsen.

 

Hoe bespeel je een Irish Whistle – lessenserie

Deze eerste introductie-les helpt je om Irish Whistle onder de knie te krijgen. We zullen na deze les een hele serie lessen online zetten, en degene die een Irish Whistle bij ons koopt krijgt de eerste vijf lessen gratis!

This post is also available in: Engels

Bellen
Route