Sound like a Pro!

 

Zoek je al zo lang naar je eigen en professionele sound op saxofoon? Zoek niet langer!

 

Ontdek het Professionele Geluid van je Saxofoon met Mijn Consultancy

In de wereld van de saxofoon is het streven naar het perfecte en pro geluid een voortdurende reis. Als ervaren consultant, met ruim 20 jaar ervaring in het vak, sta ik klaar om je te begeleiden op deze reis en je te helpen het optimale geluid uit je saxofoon te halen met je eigen set-up. Mijn consultancysessies, die 60 minuten duren, zijn ontworpen om alle aspecten van je sound te verbeteren en je te laten schitteren en klinken als een professionele saxofonist.

In dit zeer informatieve en leerzaam uur behandelen we:

Houding en Positie

Een goede houding is essentieel voor het bereiken van een professioneel geluid op je saxofoon. Tijdens onze sessie zullen we je speelhouding en de positie van je saxofoon onder de loep nemen om ervoor te zorgen dat je comfortabel en efficiënt speelt. De positie van je saxofoon ten opzichte van je lichaam is namelijk van grote invloed op je sound.

Ademsteun

Adem is de levenskracht van je saxofoonspel. We zullen werken aan het ontwikkelen van sterke ademsteun, zodat je de controle hebt over de luchtstroom en consistentie in je klank produceert.

Embouchure

Een juiste embouchure is de sleutel tot een helder, vol en krachtig geluid. Samen zullen we werken aan het perfectioneren van je keel- en tongpositie en je lip- en kaakspieren om een stabiele embouchure te creëren.

Lippen

De juiste positie van je lippen speelt een grote rol bij het vormen van de saxofoonklank. We zullen samenwerken om de ideale positie te vinden en het maximale uit je lipspieren te halen.

Tong

De tongtechniek is cruciaal voor articulatie en dynamiek. We zullen diverse tongoefeningen doornemen om het goed gebruik van de tongspier te verbeteren en je spel naar een hoger niveau te tillen.

Open Spelen

We zullen diep ingaan op het belang van zuiverheid en stemming, zowel bij open spel als bij het omgaan met afwijkingen. Je zult leren hoe je je saxofoon kunt afstemmen voor een optimale klankprojectie.

Oefeningen

Oefening baart kunst. We zullen ons concentreren op specifieke oefeningen die helpen om je professionele sound te vinden en te behouden.

Mond op Mondstuk

De positie van je mond op het mondstuk heeft invloed op de klankkleur. We zullen deze positie verfijnen om het gewenste geluid te bereiken.

Rietsterkte, Rietbider Positie, Riet Positie en Riet Vibratie

Je zult leren hoe de keuze van rietsterkte en de positie van de rietbider en het riet je geluid kunnen beïnvloeden, en hoe je deze variabelen kunt aanpassen aan je persoonlijke speelstijl. en diepgaand ingaan op de principes van rietvibratie.

Articulatie

Een heldere articulatie is van groot belang in elk saxofoonstuk. We zullen technieken bespreken om je articulatie te verfijnen. en diepgaand ingaan op de principes van rietvibratie.

Subtones en Hoge Noten

Subtones voegen expressie toe aan je spel, terwijl hoge noten een krachtig statement kunnen maken. We zullen deze elementen verkennen en werken aan een juiste techniek om deze noten te leren spelen.

Soorten Mondstukken, Rietkeuzes, Tipopening

Verschillende mondstukken bieden verschillende klankkleuren. Los van je eigen setup zullen we samen de nuances van diverse mondstukken, daarbij passende rietkeuzes en tipopeningen verkennen.

Met mijn uitgebreide kennis over houding, techniek, mondstukken, akoestiek van de saxofoon en toewijding zal ik je begeleiden op het pad naar een professioneel geluid op je saxofoon. Ontdek het potentieel van je spel en laat je saxofoon klinken als nooit tevoren!

Neem contact met me op via mail of telefoon voor een consult en start jouw reis naar muzikale perfectie.

Kosten voor een 60 minuten ProSound-Consult zijn €60 incl. btw.