Selmer Mark VI Tenor nek

Dit keer hebben we een nieuwe tenornek gemaakt voor een Selmer Mark VI. De nek wordt uit een messing plaat getrokken, daarna worden de bochten er in gemaakt met gebruik van een zogenaamde ‘filler’ (zodat het metaal niet ‘knakt’ tijdens het buigen. Daarna komt het octaafmechanisme er op, wordt een custom versiering aangebracht net onder de curve van de nek. Dan wordt de nek gepolijst en verouderd om het uiterlijk van de nek te laten matchen met de body.

De meeste standaard nekken van de bekende merken hebben ‘zwakke’ plekken, die zich uiten in verminderde intonatie of expressie; lage noten zijn moeilijker aanspreekbaar of hoge noten zijn niet goed geïntoneerd.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit in veel gevallen op te lossen door een custom deQuelery nek te gebruiken. Een groot verschil met andere (fabrieks-) nekken is dat deQuelery nekken uit één stuk messing zijn gemaakt; door een speciale techniek te gebruiken ontstaat een naadloze buis zonder interferenties. deQuelery levert verschillende nekken voor alt- en tenorsaxofoon, uitgevoerd in roodkoper, verzilverd, verguld, raw brass of aged brass, met of zonder (gepatenteerde, eigen ontwerp) vaste klankbrug. Elk van de uitvoeringen heeft invloed op je uiteindelijke sound. Neem even contact met ons op als je niet zeker weet welke uitvoering je moet hebben. Vrijblijvend proberen? Vragen? Bel ons, of neem contact op via onderstaand formulier:

Kijk ook eens HIER voor uitleg over onze nekken, of kijk in de SHOP.