Dave Liebman, de legendarische saxofonist uit de US, speelt vanavond in Porgy and Bess in Terneuzen op een deQuelery Pro Tenor met het Jazz-trio Vein uit Zwitserland. Wij mochten hem de Satin Silver Tenor uitlenen en tijdens de soundcheck was Dave ‘zeer, zeer positief’ over deze deQuelery. Wordt vervolgd…

Dave Liebman tijdens het optreden op deQuelery Pro Tenor. All photos: Eddy Westveer.

Bron: Porgy and Bess

Dave Liebman
Het lezen van de biografie van deze alleskunner is een bijzondere ervaring. Het is een reis door praktisch de volledige jazzgeschiedenis van 1970 tot aan de dag van vandaag.

Hij werd geboren in 1946 in een Joods gezin in Brooklyn.  Hij kreeg klassiek pianoles op zijn negende en saxofoon vanaf zijn twaalfde jaar. Zijn interesse in jazz ontstond toen hij John Coltrane hoorde in de New York City clubs zoals Birdland, Village Vanguard en  Half Note. In zijn tijd op high school had hij lessen van Joe Allard, Lennie Tristano en Charles Lloyd. Na zijn afstuderen aan de New York University (Amerikaanse geschiedenis) begon hij aan een volledige onderdompeling in een carrière als jazzmuzikant.

Deze reus staat zaterdagavond 30 mei op het podium van Porgy en Bess, begeleid door het voortreffelijke Zwitserse trio, VEIN, bestaande uit pianist Michael Arbenz, bassist Thomas Lähns en drummer Florian Arbenz. – Lees meer over David Liebman via www.davidliebman.com.

Benieuwd naar onze Pro Serie Tenor? Klik op de foto hiernaast.

This post is also available in: Engels