deQuelery Artist Series Soprano (C)

Home/deQuelery, Soprano Saxophones/deQuelery Artist Series Soprano (C)

deQuelery Artist Series Soprano (C)

2195,002495,00 incl. BTW

Available on backorder

The deQuelery Artist Series suits all musicians for every style of music. This series stands for high quality hand hammered instruments, lots of options and finishes to choose from.

SKU: DEQPSSC15 Categories: , Tags: ,

Description

The deQuelery Artist Series suits all musicians for every style of music. This series oozes quality with hand hammered instruments, lots of options and finishes to choose from.

This post is also available in: Dutch

Additional information

Finish

Honey Gold, Sweet Silver, Light Vintage, Dark Vintage, Raw Brass, Roodkoper, Custom Finish

Engraving

Standaard, Custom

Mother of pearl keys

White, Amalone, Earl Grey, Tiger Eye

1 review for deQuelery Artist Series Soprano (C)

5 star
100%
4 star
0%
3 star
0%
2 star
0%
1 star
0%
 1. Cor de Jonge

  Toen ik 15 was leende ik mn eerste sax van de opa van mijn eerste vriendinnetje: een hoge stemming sopraan uit het Belgische leger. Een jaar lang ploeterde ik, zonder noemenswaardig resultaat, op dat ding. Toen ik met vakantiewerk wat geld had gespaard kocht ik een alt. En nu heel wat alten en tenoren en een bariton later, werd ik nieuwsgierig naar een sopraan.
  Ik heb een bariton, een tenor en een alt van Conn. Ik zweer bij die oude sound. Vanzelfsprekend ging ik op zoek naar een oude sopraan van Conn. Probeerde er hier en daar een uit, maar kon niet de juiste vinden. De ene Conn is ook weer niet de andere. Ondertussen kwam ik regelmatig bij Jurjen. Kocht er een nieuwe hals voor mijn tenor. Dat leverde mij een opmerkelijk beter geluid op bij mijn tenor! Ik schafte ook een Irish whistle aan met een diepe sound. Zo nu en dan blies ik op een De Quelerij sax, gewoon om te proberen. Iedere keer moest ik toegeven dat geen van zijn saxen onderdeden voor een oude Conn; Qua sound vintage, maar met een moderne applicatuur.
  Jurjen ging een sopraan maken volgens mijn specifieke wensen: een curved soprano, pure brass, geen lak of wat dan ook. Wel met speciale gravures! Eerlijk is eerlijk; ik moest erg aan de sax wennen. Een sopraan blijft en verhaal apart. Toch een beetje een dame die je voor je moet winnen.
  Maar nu een paar weken verder ben ik verliefd op deze sax. De andere instrumenten laat ik (hopelijk tijdelijk) links liggen, want de sound van de sopraan is werkelijk fenomenaal: een diep donker geluid, terwijl menige sopraan iel klinkt. Alle noten van hoog (altijd lastig) tot laag vliegen er met gemak uit. Iedere noot laat zich met gemak buigen, je kunt fluisteren en scheuren of super ‘straight’ spelen. Ik moet het met tegenzin toegeven, maar de techniek van de sax overtreft Conn helemaal. Dus een oude sound met een moderne techniek. Dat allemaal exact afgesteld zoals ik dat het liefst heb. Geen moeite teveel.
  Tenslotte: nee ik heb geen endorsement, ook geen aandelen. Jurjen heeft gouden handjes, een paar goede oren, liefde voor muziek en begrijpt zijn klanten!

  Cor de Jonge

  Was this review helpful to you?

Show only reviews in English (0)

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.