deQuelery Duclar

Home/deQuelery, Duclar/deQuelery Duclar

deQuelery Duclar

355,00 incl. BTW

Deze Duclar is gemaakt van gestabiliseerd berkenhout. Dat willen zeggen dan we het hout 48 lang in een vacuum stabilisatie-bad hebben ondergedompeld, waardoor lucht in het hout vervangen is door een stabilisatiemiddel, vergelijkbaar met epoxy-hars. Daarna wordt de eerste vorm met de hand op onze draaibank gevormd tot een blanke Duclar vorm. Daarna komen de beker, de toongaten en het stemgat. Dit is een zeer nauwkeurig werkje. Als laatste behandelen we het hout onder andere met lijnolie, waardoor de tekening nog mooier uitkomt. Inclusief mondstuk. De Duclar is een combinatie van van de Armeense Duduk en de Klarinet. De Duduk is van origine een dubbelriet instrument is en lastig te bespelen, en de Duclar komt kwa klank heel dichtbij.

We kunnen twee extra toongaten maken voor de linker-en rechter pink zoals op de foto. Voorlopig alleen in stemming A, A mineur, G, en Gmineur maar we werken aan andere stemmingen.

Een prachtig instrument met een meloancholieke klank. Scroll naar beneden voor een korte impressie.

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Deze Duclar is gemaakt van gestabiliseerd berkenhout of essenhout. Dat willen zeggen dan we het hout 48 uur lang in een vacuum stabilisatie-bad onderdompelen, waardoor lucht in het hout vervangen is door een stabilisatiemiddel, vergelijkbaar met epoxy-hars. Daarna wordt het op onze draaibank gevormd tot een blanke Duclar vorm, waarna we het hout nog eens behandeld hebben zodat de tekening nog mooier uitkomt. Inclusief klarinet mondstuk en twee rieten.

De Duclar is een instrument tussen de Duduk de Klarinet in. Het geluid is ronduit melancholisch. Hier een kort filmpje:

This post is also available in: Engels

Extra informatie

Afmetingen 60 × 10 × 10 cm
Stemming

A, Amin, G, Gmin, F, Fmin, E, Emin, D, D min

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “deQuelery Duclar” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.