De Q-WISS is een systeem dat je instrument ondersteunt en ledematen ontlast tijdens het spelen. De druk op schouders, ellebogen en polsen wordt zo verminderd. Het is een volledig modulair systeem, wat wil zeggen dat het aangepast kan worden voor vrijwel elk instrument, door eenvoudigweg de houder te verwisselen. Op dit moment hebben we houders voor trompet, trombone, cornet en bugel. Speel je meerdere instrumenten, dan hoef je alleen de houder te wisselen (los verkrijgbaar). Door gebruik te maken van een veer-systeem wordt er gecompenseerd voor het gewicht van het instrument. We leveren ook veren met verschillende veerkracht.

Het instrument blijft kantelbaar, zodanig dat het instrument niet geraakt wordt door de steun. Het instrument klik en klem je eenvoudig in de houder, die een beschermend vilt-laagje heeft. De Q-WISS is in elkaar te schuiven en is dan slechts 45 cm lang, zodat ‘ie in je koffer past.

Het Q-WISS weegt slechts 165 gram door gebruik te maken van carbon, en kan in lengte variëren van ongeveer 45 – 72 centimeter! Hierdoor is het makkelijk mee te nemen, te verplaatsen en aan te passen aan jouw situatie. We kunnen vrij eenvoudig aanpassingen maken aan het systeem wanneer de situatie daar om vraagt. Kom daarom gerust langs om eens te bespreken wat we voor je kunnen betekenen.

Materialen: rubber voet, messing knoppen, rvs imbus-boutjes, carbon buizen, 3D geprinte onderdelen.