Boris met zijn deQuelery Custom. Foto: Ruud Roelofsen

Boris met zijn deQuelery Custom. Foto: Ruud Roelofsen

Vroeger dagdroomde ik wel eens over een saxofoon die aan de binnenkant van de beker gegraveerd was met mijn naam erin…net zo één zoals Johnny Griffin er heeft gehad.
Welnu, het dagdromen is voorbij en de realiteit is nog veel mooier dan de droom. Sinds maandag 18 augustus 2014 ben ik in het bezit van een deQuelery Custom Tenor saxofoon!
Inderdaad met mijn naam in de beker en volledig gegraveerd als dat het om een tattoo gaat
(elke klep en de body zijn met bloemgraveringen versierd).
De saxofoon is geheel verzilverd op de hals en binnenkant van de beker na; die zijn in “Honey Gold Copper” uitgevoerd zoals ik wilde.

Volledig in mijn nopjes ben ik 3 dagen later de Parade op gegaan om met de DEELDELIERS (met Jules Deelder/ Bas van Lier/ Erik Kooger) zestien shows in vier dagen te geven… “Zoooo,die glimt als een hondenlul in de maneschijn”, zei Jules bij het openen van de saxofoonkoffer.
Eénmaal om mijn nek gehangen om de eerste tonen vrij te laten, wisten de band en ik: “Dit is een dijk van een saxofoon!!”
Moeiteloos heeft mijn Custom built deQuelery saxofoon de zestien shows doorstaan, sterker nog; de kwaliteit en de passie die nodig zijn om deze saxofoon te kunnen maken en ook nog mijn persoonlijke wensen te vervullen (zoals de kleppen extreem ver openzetten, zware veerdruk, en om de sax in zilver en koper uit te voeren) zijn voor 100% gelukt!!

Ik ga de komende jaren van iets anders dromen en ik prijs me zeer gelukkig met het mogen bespelen van mijn deQuelery Custom Tenor saxofoon. HULDE!

Boris van der Lek

Zie ook: Boris speelt op deQuelery

Boris gaat binnenkort de studio in met De Deeldeliers, maar ook om een EP op vinyl op te nemen. Daar gaan we meer van horen de komende maanden, en natuurlijk zijn we daarbij!

Je kunt de foto’s van deze sax nu via deze site bestellen. Deze worden op papier, canvas, acryl enz. afgedrukt en thuisbzorgd.

deQuelery Custom Tenor Boris van der Lek. Foto: Ruud Roelofsen

deQuelery Custom Tenor Boris van der Lek. Foto: Ruud Roelofsen

This post is also available in: Engels