Nieuw mondstuk in de RS-lijn: Classic

We hebben er hard aan gewerkt om naast de Fusion lijn ook een klassiek mondstuk in de RS-lijn te ontwerpen en te produceren, en dat is ons gelukt! We denken hiermee een mooi mondstuk te hebben gemaakt wat uitermate geschikt is voor klassieke muziek; een hoefijzer-vormige kamer, een minimale baffle. Alles wat nodig is om een heel gebalanceerd mondstuk te maken.

Dit is een rendering van het ontwerp voor de RS-Classic. Dit mondstuk is van de grond af door ons ontworpen om het vervolgens te printen in 3D en daarna te gieten in hard rubber. Dit doen we in ons eigen atelier, zodat we volledige controle hebben over het eindresultaat. Vaak hebben mondstukken af-fabriek kleine gebreken die grote gevolgen kunnen hebben voor het spelen.

Op de dwarsdoorsnede is goed te zien hoe we de baffle hebben vormgegeven; dit zorgt voor een gebalanceerde sound en optimale controle.

De kamer is – typisch voor klassieke mondstukken – hoefijzer-vormig. Dit geeft het klassieke mondstuke zijn unieke karakter.

De RS-Classic is vooralsnog verkrijgbaar in alt- en tenor-uitvoering. Meer info kun je vinden op de product-pagina of op de product-link hieronder.