Ontwerp nieuwe hals

Tussen alle werkzaamheden door zijn we druk bezig om een hals te ontwerpen voor altsaxofoon! In dit ontwerp en de manier waarop de hals is gebouwd zitten een aantal eigenschappen besloten waarvan wij denken dat ze een hele positieve impact gaan hebben op de sound. Voorlopig moeten we de eerste hals nog gaan maken, en daarvan wilde we alvast iets laten zien.

We zijn aan het tekenen geslagen aan de hand van allerlei ideeën die we hadden , en natuurlijk hebben we het model daarna ook in de computer gezet. We zijn nu bijna op het punt dat we uit een stuk messing de eerste prototypes gaan maken!

Bovenstaande rendering laat zien hoe de hals er uiteindelijk uit komt te zien.


De tekening die we gemaakt hebben naar aanleiding van het ontwerp.

Hier begon het allemaal mee; het eerste ontwerp, opgebouwd uit elementen die zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd.

Nu is het zaak met dit ontwerp onze frees aan te sturen. Hiervoor moet het blok messing op de tiende millimeter nauwkeurig gefixeerd kunnen worden. Dit deel (een ‘fixture’ genaamd) is nu ook klaar. Hierna gaan we de frees programmeren en alle kleine details nalopen. We verwachten volgende maand het eerste prototype klaar te hebben, waarna we de passingen en andere maten moeten controleren. Hierna komt het spannendste moment: de eerste testen! We houden jullie natuurlijk op de hoogte!