Huren  of Leasen van een muziekinstrument

Huurkoop regeling
Bij deQuelery Windinstruments is het mogelijk om een instrument te huren voor een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld als je eerst eens wil kijken of het instrument je bevalt en je niet meteen een dure aanschaf wil doen.

De looptijd van een te huren instrument is minimaal 6 maanden. De borg is 15% van de verkoopwaarde van het instrument. Bij aankoop van het gehuurde instrument wordt de reeds voldane huur verminderd met de verkoopprijs van het instrument. De borg wordt verrekend met de aankoop.

Bij aankoop van het gehuurde instrument is de huur dus eigenlijk gratis. Ook bij inlevering van het gehuurde instrument en aanschaf van een ander, vergelijkbaar instrument, mag de reeds voldane huur worden verminderd met de verkoopprijs van het andere instrument.

De huurprijs van een instrument is 5% van de verkoopwaarde met een minimaal huurbedrag van € 15,- per maand.

Instrument Lease Plan
Het instrument lease plan kan interessant zijn als je al zeker weet dat je een instrument wil kopen maar niet meteen in één keer het volledige bedrag kan of wil voldoen. Bij ondertekening van het lease plan teken je ook voor het recht om het instrument te kopen. Het instrument is je volledige eigendom als de totale verkoopsprijs is voldaan. Met het instrument lease plan wordt de verkoopprijs van het instrument in termijnen voldaan zonder rente. Het aantal termijnen is nader te bepalen. Bij aanvang van het lease plan dient 20% van de verkoopsprijs te worden voldaan middels een factuur. Het bedrag wat nog open staat wordt in termijnen voldaan. Met het instrument lease plan kun je dus al een mooi instrument aanschaffen en bespelen zonder dat je in één keer veel geld hoeft uit te geven.