deQuelery Goldsnabel Chromatische Harmonica

Home/deQuelery Goldsnabel Chromatische Harmonica

deQuelery en Tim Welvaars

Tim Welvaars en deQuelery hebben samen een chromatische harmonica ontwikkeld, met een massief messing rietenblok. Tim heeft de harmonica de ‘Goldsnabel’ gedoopt, en heeft al diverse optredens met de Goldsnabel achter de rug. Zo is de Goldsnabel straks te horen op de nieuwe CD van ‘Amsterdam Connection’, het duo wat Tim samen vormt met Naomi Adriaansz (Naomi speelt op een deQuelery Tenor!). 

 

De Goldsnabel is uniek te noemen in Nederland. Het instrument heeft een hart van messing en voelt zeer solide aan. Ook gaan we diverse opties aanbieden voor dit instrument, zoals een instelbare veerspanning, diverse afwerkingen van de lip-plaat, de schuif-trigger kan bijvoorbeeld ook als pull-trigger geleverd worden. Later meer hierover. De mooie uitgebalanceerde sound is uniek. Dit dat alles inclusief twee jaar garantie op alle onderdelen!

Hieronder een aantal ontwerpen van de Goldsnabel. We gaan binnenkort ook opnames maken van het proces van het frezen van de diverse onderdelen.

Technische specificaties: zie productpagina.

Een basis ontwerp voor de Goldsnabel rietplaat

Het ontwerp wordt in een rendering van messing omgezet. Zodra het programma ‘weet’ dat het materiaal messing is, kan een aantal simulaties worden uitgevoerd.

In dit geval is de rietplaat van brons. Rietplaten kunnen in dikte variƫren, waar we ook zeker aan denken om dit als optie aan te bieden.

Een nieuw ontwerp kap (die we tot nu toe inkochten) van aluminium.

De Goldsnabel slider, die we ook in verzilverde uitvoering kunnen maken.

Een zogenaamde ‘exploded view’ laat alle onderdelen zien. Het simulatie programma laat zelfs toe om berekeningen ten aanzien van de luchtdichtheid uit te voeren en de toleranties die de onderdelen hebben ten opzichte van elkaar.

Share the music!
Bellen
Route