Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Team deQuelery zal aanwezig zijn tijdens dit bijzondere concert, waarbij we een bijzondere onthulling hebben gepland!

Wereldwijd werd op 22 augustus 2016 diep gerouwd om het verlies van de grootste mondharmonicaspeler aller tijden: Toots Thielemans. De manier waarop de Vlaming jazzimprovisaties kon spelen op zijn chromatische mondharmonica is ongeëvenaard en dat zal waarschijnlijk zo blijven.

28 jaar lang was Toots de mentor van Tim ‘Harmony’ Welvaars. Wie anders zou een tribute-concert aan de jazzlegende dus beter kunnen leiden dan zijn Nederlandse protegé? Samen met gastartiesten (waaronder vocalisten Greetje Kauffeld, Josee Koning en Laura Fygi, mondharmonicaspelers Martijn Luttmer, Hermine Deurloo, Freek Schenk, jong talent Brian Waterman, toetsenist Dolf de Vries en percussionist Eddie C.) komen er naast de grootste klassiekers van Toots ook nog niet eerder gehoorde anekdotes over het leven van de maestro voorbij.

In een carrière die 65 jaar omspant speelde hij zodoende op elk groot jazzfestival en met artiesten zoals Oscar Peterson, Bill Evans, Dizzy GillespiePat Metheny, Elis Regina and Paquito D’Rivera (of speelden zij met hem?). Daarnaast was hij ook nog eens verantwoordelijk voor de soundtracks van onder andere Turks Fruit en Baantjer.