Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een origineel concept in kamermuziek: vier Bariton Saxofoons! Dit instrument is eindelijk bevrijd van zijn beperkte bestaan als basinstrument in de muziekgeschiedenis, en kan iedereen laten zien dat het de meest flexibele is van alle saxofoons. Geen verrassing dat Adolphe Sax dit instrument als eerste heeft uitgevonden in de saxofoon familie!

Deze geheel verzorgde middag met hapjes en drankjes (13.00-17.00) bestaat uit een mini-concert van 45 minuten met veel improvisatie. Daarnaast wordt deelnemers aangeraden hun eigen saxofoon mee te nemen, zodat er individuele aandacht gegeven kan worden. Voor gevorderde amateurs, en voor elk type saxofonist! Speel je dus sopraan-, alt- of tenorsaxofoon, dan is deze masterclass echt iets voor jou. Noten kunnen lezen is niet echt noodzakelijk. Onderwerpen als klankvorming, samenspel, improvisatie komen allemaal aan bod. Het belooft een leerzame middag te worden!

Aanmelden

Mocht het aanmelden niet lukken, dan kun je je ook via email opgeven: [email protected]

Tijdens deze workshop voeren we GRATIS eenvoudige reparaties uit. Meld je daarom snel aan!

De Four Baritones is een ensemble dat in 1999 begon toen vier vrienden, William Raaijman, Erik Abbink, Ties Mellema en Niels Bijl besloten dat het tijd was om hun gedeelde liefde te combineren voor dit instrument.

Een aantal jaren speelden en tourden ze, met origineel repertoire en gewaagde arrangementen van Beethoven, Led Zeppelin en vele anderen. Maar helaas; het ensemble kwam tot een abrupt einde toen Erik verhuisde naar Canada en, een paar jaar later, William helaas overleed, ver voor zijn tijd ….

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en een aantal jaren geleden hebben Ties Mellema en Niels Bijl besloten het ensemble nieuw leven in te blazen, nu met Jan Menu, Nederlands meest vooraanstaande jazz baritonsaxofonist, en Tini Thomsen, die zich ontpopt heeft als uniek veelzijdige saxofoniste in zowel klassieke orkesten en ensembles als in pop- en jazzgroepen, waar
onder haar eigen pop/jazz/funkgroep Max Sax. Deze brede opzet blijkt een groot succes: het heeft vele musici geïnspireerd om het initiatief te kopiëren, en componisten getriggerd om te schrijven voor dit ensemble.

 

Ties en Niels zijn nog steeds de ruggengraat van de oorspronkelijke vier baritons, En, door de jaren heen zijn er verschillende beroemde bariton spelers uitgenodigd om deel uit te maken van en mee te spelen in het ensemble, om het veelzijdige concept van deze groep te waarborgen.

Met passie, kennis, grote zorg en onbeperkt plezier dagen deze musici zichzelf en het publiek uit met
gloednieuwe composities, arrangementen en projecten verspreid over eeuwen muziekgeschiedenis. Zo waren er samenwerkingen met Nora Fischer, Jeroen Zijlstra, Cor Bakker, DIG d’DIZ.

In 2017 hebben ze een uitgebreide concerttournee gedaan langs de nederlandse podia met een andere
bariton; Ernst Daniel Smid. Met een uniek, kleurrijk en breed repertoire met werken van J.S. Bach, Henry
Purcell, Pavel Chesnokov maar ook Harry Bannink, Ramses Shaffy en Jules de Corte.

Ties Mellema, Katharina Thomsen, Niels Bijl en Jan Menu: baritonsaxofoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om deze MasterClass door te laten gaan moet een minimaal aantal deelnemers (15) zich opgeven. Als dit aantal niet wordt gehaald, krijgen degene die zich op hebben gegeven en betaald hebben hun geld natuurlijk terug.