Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Eén van de handelsmerken van Tim ‘Harmony’ Welvaars en Naomi ‘Smile’ Adriaansz, is de unieke mix van de heldere mondharmonica en donkere tenorsaxofoon. Op Valentijnsdag 2016 lieten ze dat duidelijk horen tijdens de presentatie van hun eerste album “Two Souls One Breath” in onze uitverkochte club.

Tim Welvaars had 28 jaar geleden de ongelooflijke eer om als eerste mondharmonicaspeler uitgenodigd te worden door de Belgische jazzlegende Toots Thielemans. Tim heeft inmiddels 30 albums gemaakt en heeft met vele bekende artiesten (o.a. Lee Ritenour, Kenny Burrell) opgetreden. De internationaal gerenommeerde tenorsaxofoniste Naomi Adriaansz is thuis in jazz, blues, funk en pop en deelde het podium met ondermeer Candy Dulfer, T.K. Blue en Leroy Jones.

Zowel Tim als Naomi spelen op een instrument van een Nederlandse blaasinstrumenten bouwer Jurjen de Quelery (‘dekwélerie’) uit Middelburg, Zeeland.

Tegenwoordig is het duo voorzien van een nieuwe naam: Amsterdam Connection. Bij een nieuwe noemer hoort uiteraard ook een nieuw album en dat is ook exact wat de twee veelzijdige artiesten komen presenteren tijdens een middagoptreden in de club. Met de cd Isn’t She Lovely brengen ze een instrumentale hommage aan de legendarische Stevie Wonder, een artiest waarmee Tim zelf nog heeft samengespeeld. Het album is in Los Angeles opgenomen en geproduceerd door de multi Grammy Award-winnende producer en gitarist Paul Brown (o.a. producer van George Benson, Al Jarreau, Patti Austin, Luther Vandross). Brown geeft tijdens dit concert uiteraard zelf ook een bijzondere acte de presence!

Voor de exclusieve voorverkoop van de CD en meer, klik je hier.