Matthijs van Ganzewinkel (1971) uit Vleuten kreeg op 7 jarige leeftijd zijn eerste muziekles klassiek orgel. Kort daarna startte hij met lessen sopraan saxofoon bij Fanfareorkest Nieuw Leven uit Vianen.
Bij dit orkest heeft hij jarenlang gespeeld. Het orkest is in die periode  onder andere kampioen van Nederland geworden in de eerste divisie fanfare. Tijdens zijn studie in Wageningen speelde Matthijs bij Philharmonie Gelre in Arnhem en na vestiging in Brabant bij Harmonieorkest Kolpingszonen uit Bergen op Zoom.

Inmiddels was hij ook actief in de lichte muziek als toetsenist in diverse bands en als muzikaal leider
en arrangeur van een jazzorkest uit Bergen op Zoom. Met dit laatste orkest speelde hij op vele jazzfestivals in o.a. Denemarken, Zwitserland, Portugal, Ierland en Duitsland. Sinds 2007 speelt Matthijs altsaxofoon in het A-orkest van Harmonie Orkest Vleuten. Toen in 2010 er een vacature ontstond voor dirigent van het B orkest startte hij met de Basisopleiding dirigent Hafabra van Kunstfactor in Tilburg onder leiding van Jan Bosveld en Hans Pastoor.

Matthijs speelt met een deQuelery Spiro op een Selmer Concept mondstuk en een deQuelery Custom nek op zijn Selmer Reference alt. Ook voor zijn tenor en sopraan koos Matthijs voor de deQuelery Spiro rietbinder. Binnenkort meer nieuws over de samenwerking tussen Matthijs en deQuelery!

This post is also available in: Engels