Hier weer eens een verslag van het bruineren of verouderen van instrumenten. We krijgen veel vragen over de mogelijkheden en de gradaties van het verouderen van instrumenten. Bij deze twee instrumenten kun je goed zien dat diverse soorten metalen en metaal-legeringen verschillend reageren op verouderingstechnieken. Ook kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld bepaalde delen zoals beker aan de binnenkant af te plakken. Dit keer is dit niet gedaan, omdat de klant dit zo wilde.

We krijgen ook veel vragen over eventuele verandering van klank na verouderen. Dit bleek, ook bij deze instrumenten, niet het geval. Wij zorgen ervoor dat de binnenkant van het instrument sowieso bescherm wordt tegen het binnendringen van het verouderingsmiddel, en doppen alles zorgvuldig af.

Helaas ontbreken de ‘voor’ foto’s; deze opdracht moest binnen een dag af voor een klant uit Keulen die van tevoren een afspraak had gemaakt.

Ook interesse in het verouderen van je instrument? Bel ons voor het maken van een afspraak of stuur ons een Whatsapp. Vragen? Stel ze via ons contactformulier.

This post is also available in: Dutch