Nieuw: 3D-geprint mondstuk op bestelling

Home/deQuelery/Nieuw: 3D-geprint mondstuk op bestelling

Nieuw: 3D-geprint mondstuk op bestelling

Printen van mondstukken: realiteit

Tegenwoordig worden veel gebruiksvoorwerpen geprint. We zijn al een aantal jaar bezig om onze eigen mondstukken te maken met behulp van de 3D printer. Waarom? We kunnen zo veel sneller inspelen op de behoefte van de klant. We leveren zo een volledig customised product – niet alleen kwa kleur of materiaal, maar ook (in het geval van een mondstuk bijvoorbeeld) voor wat betreft de facing, de klankkleur en projectie.

Bewerken van een 3D geprint mondstuk is vrij bewerkelijk; vaak moet er nog geschuurd worden aan het meteriaal. Om daarna een facing op te zetten en de kamer te vormen, kost dan nog een uur. Je krijgt dus zo juist een uniek product waar zorg en aandacht aan is besteed en volledig voldoet aan de eisen die de klant er aan stelt.

Materiaal

3D-printen doen wij uitsluitend met biologisch afbreekbaar kunststof, dat bijvoorbeeld ook geschikt is om in contact te komen met voedsel. Dit type filament is soms vermengd met bijvoorbeeld messing, koper of zelfs hout, zodat het (voor een deel) de eigenschappen aanneemt van het vulmiddel; een model geprint met hout-filament ruikt, voelt en is grotendeels te bewerken als echt hout. Een mondstuk wat geprint is in brons, voelt een stuk zwaarder en kouder aan. Er zitten dan ook 80% bronsdeeltjes in het filament.

We zijn nog niet zo ver dat we onze mondstukken in productie kunnen nemen, maar testen kan altijd. Dus vraag ons gerust naar de mogelijkheden. We gaan zorgen dat we altijd wel wat mondstukken in ons atelier hebben van verschillende materialen.

Rietbinder

We gebruiken (zoals je op de foto ziet) onze eigen rietbinder, de Spiro; revolutionair anders, zorgt voor een enorme klankverbetering doordat het riet vrij is om te trillen, terwijl vrijkomende resonanties effectiever door worden gegeven aan het mondstuk. Resultaat: een beter aansprekend instrument, meer dynamisch bereik, makkelijk te spelen altissimo’s, helder hoog en dieper laag.

Kwa kleur misschien een extreem voorbeeld hiernaast, maar het blijft een mondstuk; de kleur maakt natuurlijk geen verschil voor je spel, maar zo kun je je mondstuk wel aanpassen aan je ‘stemming’ of je speelstijl! We kunnen vrijwel elke kleur printen, inclusief metalen zoals brons en koper.

Binnenkort meer info over prijzen, levertijden en mogelijkheden. We denken aan mondstukken voor sopraan, alt, tenor en wellicht ook bariton.

Share the music!

This post is also available in: Engels

5 Comments

 1. Clemens de Laat oktober 15, 2016 at 11:04 - Reply

  Ik kom graag in aanmerking voor het testen van een 3-D geprint mondstuk op tenorsax.

 2. Evert Bolink oktober 15, 2016 at 10:41 - Reply

  Hi Jurjen, Val wel onder de beginners categorie, maar wil me er wel aan wagen dit eens te proberen.
  Groeten Evert.

 3. Mt oktober 15, 2016 at 09:55 - Reply

  Ik speel alt en tenor. Lijkt mij leuk om hem te testen. Dus ga ervoor duimen.

 4. Sil willems oktober 14, 2016 at 23:08 - Reply

  Als saxofonist zou ik graag mee willen doen met de test super om weer iets nieuws te proberen

  • deQuelery oktober 15, 2016 at 09:45 - Reply

   Bedankt voor je reactie Sil! We zullen je meenemen in de uitslag volgende week waarbij we de testers bekend maken.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bellen
Route