Samenwerking Johan van der Linden en deQuelery

Dat onze Spiro rietbinder goed was, dat wisten we al. Maar dat hij zo populair zou worden in korte tijd, en vele muzikanten zou verbazen door zijn effectiviteit en eenvoud, dat hadden we nooit verwacht. Onlangs koos ook Johan van der Linden voor de deQuelery Spiro. Hij was meteen overtuigd door de verbetering in klank, aanspreekbaarheid en resonantie.

Over Johan van der Linden

Johan studeerde klassiek saxofoon aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Hij deed masterclasses met Frederick Hemke, André Beun,  Jean-Marie Londiex, Iwan Roth, Daniel Deffayet en François Daneels. Hij was primarius van het wereldberoemde Aurelia Saxophone Quartet van 1982 tot 2013. Hij schreef vele arrangementen voor het Aurelia en ontving evenzovele prijzen. In 1988 won Aurelia de ‘Edison Klassiek’, een prestigieuze prijs voor de beste CD-opname van dat jaar.

Johan is lid van het Netherlands Wind Ensemble. Als freelance muzikant werkt hij veel met Nederlandse orkesten als Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en vele andere.

Van 1982 tot 1990 was hij lid van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.

Het “Lind’n Kelder” duo is een nieuw initiatief. Dit duo, gevormd met Henry Kelder is gespecialiseerd in nieuwe muziek voor saxofoon en piano. In dit perspectief organiseerde hij het  zogenaamde Concourse for composers, het IACC.

Samen met zijn collega’s van Aurelia schreef hij de method for saxophone. Johan is als freelance solist voor kamer muziek en professor in de saxofoon verbonden aan het Artez Conservatorium in Zwolle en Utrecht.

SHOP

Meer weten over de deQuelery Spiro?

De Spiro is een revolutionaire rietbinder
Wat is er nu zo bijzonder aan deze rietbinder? De keuze voor een rietbinder is, net als bij een mondstuk, een hele persoonlijke. Er is dan ook niet een rietbinder die voor iedereen hetzelfde resultaat geeft. Deze spiraalvormige messing rietbinder resulteert in een minimaal raakvlak op het mondstuk en een gelijkmatige drukverdeling op het riet, terwijl het overgrote deel van het mondstuk vrij blijft om te resoneren en trillingen door te geven aan de nek en body van het instrument. De Spiro binder raakt de zijkanten van het mondstuk niet, daar laat de cirkelvorm ruimte.
SHOP

deQuelery staat voor innovatie op het gebied van blaasinstrumenten, vooral voor saxofoons. Zo hebben we ons eigen merk saxofoons, nekken, klankbruggen, low whistles, mondstukken en rieten. Velen daarvan zijn inmiddels onder octrooi. Ondertussen werken we door aan een aantal andere innovaties waar we binnenkort meer van zullen delen!