Nieuw ontwerp Goldsnabel kam model 2017 uitgelegd

Een aantal klanten heeft kennis gemaakt met ons Goldsnabel platform begin dit jaar. In de tussentijd hebben we niet stilgezeten en hebben we de ontwikkeling doorgevoerd tot een nieuw ontwerp kam. Diverse andere onderdelen zijn ook compleet opnieuw getekend voor dit platform.

Wat is er nieuw? Het nieuwe ontwerp:

  • Register en projectie. In het ontwerp is een zogenaamd projectie-afhankelijke massa toegepast over het hele bereik van de harmonica. Dit resulteert in meer balans voor zowel lage als hoge noten in vergelijking met conventionele ontwerpen.

Dit komt in bovenstaande tekening goed tot uiting; de lage noten hebben meer massa om zich heen, terwijl het midden register en in hoger mate het hoge register juist ruimte hebben om te resoneren. Als gevolg hiervan ervaart de muzikant diep laag en helder hoog.

  • Gewichtsbesparing. Daar waar het kan hebben we gewicht bespaart. Dit is comfortabel voor de muzikant en doet geen afbreuk aan kwaliteit of stevigheid van de kam.
  • Materiaal. Standaard is de Goldsnabel voorzien van een messing kam, maar kan desgewenst uitgevoerd worden in aluminium of brons. Aluminium heeft als voordeel dat het aanzienlijk minder weegt dan messing of brons. Tegelijkertijd is aluminium een goedkoper alternatief, terwijl het verschil in kwaliteit weliswaar waarneembaar, maar niet storend is. Brons heeft als eigenschap dat het een wat donkerder toon voortbrengt. Prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

De foto’s in dit bericht zijn zogenaamde artist renderings op basis van het ontwerp, en geen echte foto’s van het product.

Goldsnabel Comb in messing

Goldsnabel Comb in aluminium

Goldsnabel Comb in brons (foto volgt)

This post is also available in: Engels