Innovatie door samenwerking deQuelery en Raaf Hekkema

Raaf Hekkema Photo: Marco Borggreve

Raaf Hekkema
Photo: Marco Borggreve

In samenwerking met Raaf Hekkema zijn we op weg om een revolutie in de wereld van saxofoonpads te ontketenen! Alhoewel nog in de pre-productiefase, willen we toch al iets delen over deze nieuwe pads.

Traditionele pads zijn gemaakt van leer. Leer heeft een aantal hele goede eigenschappen, maar er zijn ook nadelen; pads plakken vaak, maken storende bijgeluiden en er komt een tijd dat de pads vervangen moeten worden. Leer wordt stug onder invloed van vocht en warmte, en het droogt uit.

Samen met Raaf Hekkema hebben we nu een pad ontwikkeld die dezelfde karakteristieken heeft als leer (afdichting, elasticiteit). Maar deze RAAF pads hebben een aantal duidelijke voordelen boven leer; ze gaan veel langer mee, ze plakken niet, ze zijn stiller, waterafstotend, en ook nog eens in vele kleuren verkrijgbaar.

Hoor het verschil tussen traditionele pads en RAAF pads

Zo zijn RAAF pads niet alleen veel stiller en waterafstotend, ze gaan ook nog eens veel langer mee. RAAF pads zijn geregistreerd bij het Benelux Office for Intellectual Property. Het materiaal dat wij in ons assortiment hebben is van hoge kwaliteit en voldoet aan de Europese kwaliteitseisen. Het wordt gebruikt voor heel veel verschillende toepassingen, onder andere in de autobranche en is verkrijgbaar in vele kleuren. Zo kan je ook nog eens je eigen accent geven aan je sax.

RAAF pads worden in ons atelier met een lasersnijder uitgesneden en met de hand afgewerkt. Op dit moment zijn we bezig de productie op te starten. Binnenkort verkrijgbaar als complete set of als losse pads. Ook zijn onze deQuelery saxofoons straks te bestellen met je eigen kleur pads.

  • Waterafstotend
  • Blijvend elastisch
  • Geluidsarm
  • Lange levensduur
  • In vele kleuren verkrijgbaar

This post is also available in: Engels