Het ontwerp van de deQuelery Spiro is geregistreerd bij het Nederlands Octrooi Register.

Men neme: een stuk messing draad van de juiste dikte.

De draad wordt om een konische mal gewikkeld. Afhankelijk van het type kan deze wijder of smaller zijn.

De draad heeft zijn spiraalvorm gekregen.

De uiteinden worden afgeplat en de draad wordt geanodiseerd.

De spiraalvorm wordt samengedrukt en gesoldeerd.

Na polijsten en afwerken is de Spiro klaar.

De deQuelery Spiro is er voor sopraansaxofoon, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon en klarinet. Verkrijgbaar in de uitvoeringen messing, verzilverd of verguld.

Wat is er nu zo bijzonder aan deze rietbinder? De keuze voor een rietbinder is, net als bij een mondstuk, een hele persoonlijke. Er is dan ook niet een rietbinder die voor iedereen hetzelfde resultaat geeft. Deze draadgebonden, spiraalvormige messing rietbinder resulteert in een minimaal raakvlak op het mondstuk en een gelijkmatige drukverdeling op het riet, terwijl het overgrote deel van het mondstuk vrij blijft om te resoneren. De Spiro binder raakt de zijkanten van het mondstuk niet, daar laat de cirkelvorm ruimte.

Resonanties die onststaan in het riet en dus in het mondstuk, worden zo optimaal doorgegeven aan de nek en de body. Bij conventionele rietbinders kan het zijn dat het mondstuk teveel beperkt wordt in z’n ‘bewegingsvrijheid’ waardoor een vlak geluid ontstaat. Niet bij de Spiro! Resultaat: een diepe sound, , mooier uitgesproken hoog, een breed bereik, en optimale aanspreekbaarheid. Nogmaals, de keus voor een bepaalde combinatie van riet, mondstuk en binder is een persoonlijke. Kom daarom gerust bij ons deze binder eens uitproberen. Voor de meest gangbare mondstukken kunnen we een Spiro rietbinder maken. Samen met onze rieten een fantastische combinatie!