Johan van der Linden

Home/deQuelery Artiesten/Johan van der Linden

Johan speelt met deQuelery Spiro rietbinders

Johan studeerde klassiek saxofoon aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Hij deed masterclasses met onder andere Frederick Hemke, André Beun, Jean-Marie Londiex, Iwan Roth, Daniel Deffayet en François Daneels. Hij was primarius van het wereldberoemde Aurelia Saxophone Quartet van 1982 tot 2013. Voor het Aurelia schreef hij vele arrangementen en ontving vele prijzen. In 1988 won Aurelia de Edison Klassiek,  een prestigieuze prijs voor de beste CD-opname van dat jaar.

Van 1982 tot 1990 was hij lid van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.

Het “Lind’n Kelder” duo is een nieuw initiatief. Dit duo, gevormd met Henry Kelder is gespecialiseerd in nieuwe muziek voor saxofoon en piano. In dit perspectief organiseerde hij het  zogenaamde Concourse for composers, het IACC.

Samen met zijn collega’s van Aurelia schreef hij de method for saxophone. Johan is als freelance saxophonist solist voor kamermuziek, en als professor in de saxofoon verbonden aan het Artez Conservatorium in Zwolle en Utrecht.

Zie www.johanvanderlinden.com voor meer info.

Share the music!

This post is also available in: Engels

Van 9 - 31 december: 10% korting op alle bestellingen van deQuelery producten als: Q-mass, Rietbinders, Irish Whistles, Saxofoons, Avance instrumenten en veel meer!

Let op: mocht je geen automatische korting op deQuelery producten ontvangen, laat het ons dan weten. Levertijden kunnen oplopen door het aantal bestellingen en door de vakantie.

Vanaf 9 december:

korting op alle deQuelery producten

10%

-10%

deQuelery Artist Curved Soprano
Bellen
Route