Brievenbus

Home/Brievenbus

Brievenbus

  • Ventielbumper voor trompet, cornet en bugel. Maat: 14 mm buiten diameter, 2 mm dik, 5 mm gat. Past door de brievenbus. Set van 3 stuks.
  • Ventielgeleider voor de Besson Bariton. Geschikt voor types: 575, 955, 956 en 2056. Gemaakt van duurzaam hard plastic. Kleur: grijs. Prijs per stuk.
  • Ventielgeleider voor de Besson Bb en Eb Bas. Geschikt voor type 784, 794, 980, 981, 982, 983, 984, 993 en 994. Prijs per stuk. Kleur: grijs. Materiaal: hard plastic.
  • LET OP: de Q-mass SINGLE is bedoelt voor één en hetzelfde instrument, en bestaat uit een enkele Q-mass schroef die aan de tenon wordt bevestigd. Je kunt ook de Q-Mass DUO bestellen. De Q-mass probeert de vibraties die ontstaan in de hals, en voor een groot deel bijdragen aan de klank en projectie van een instrument, zo optimaal mogelijk door te geven aan de body. De bestaande verbinding tussen tenon en body is vaak niet optimaal, omdat deze vibraties niet door worden gegeven over een solide geheel, maar door middel van een verbinding tussen twee onderdelen (de tenon en de body). Zo zijn de meeste van deze verbindingen vaak zwakke plekken; tussen mondstuk en hals (hiervoor bestaat de klankbrug), tussen tenon en body en - afhankelijk van je instrument - overige verbindingen tussen body, bocht en beker. Vibraties daar gaan vaak ten koste van de trilling van de luchtkolom die door de body gaat; er ontstaat een akoestische knoop. De verbinding tussen hals en body wordt door de Q-mass versterkt, waardoor dit bestaande negatieve effect wordt opgeheven. Na een jaar ontwikkeling en testen hebben we een manier gevonden om diepere, rijkere noten te kunnen blazen door deze verbindingen te voorzien van extra gewicht. Het idee is niet nieuw, maar we hebben een manier gevonden om dit toe te passen op vrijwel alle blaasinstrumenten, en ons ontwerp is geregistreerd bij het octrooibureau van de Benelux. Inmiddels zien we ook de eerste kopieën verschijnen. Allard Buwalda, Jan Menu, Sjoerd Visser en vele anderen hebben deze Q-Mass al als standaard setup. Deze nieuwe, zwaardere schroef komt in plaats van de bestaande. Op maat gemaakt voor vrijwel alle merken. Kom proberen in onze winkel! Niet tevreden? Stuur de Q-Mass gewoon terug. Geef hieronder type en merk op. Staat je merk er niet bij, geef dit dan aan bij de opmerkingen van de bestelling.
  • LET OP: de Q-mass set van twee is bedoelt voor één en hetzelfde instrument. De set bestaat uit twee -Q-mass schroeven die aan de tenon worden bevestigd. Bestel de SINGLE Q-Mass HIER. De Q-mass probeert de vibraties die ontstaan in de hals, en voor een groot deel bijdragen aan de klank en projectie van een instrument, zo optimaal mogelijk door te geven aan de body. De bestaande verbinding tussen tenon en body is vaak niet optimaal, omdat deze vibraties niet door worden gegeven over een solide geheel, maar door middel van een verbinding tussen twee onderdelen (de tenon en de body). Zo zijn de meeste van deze verbindingen vaak zwakke plekken; tussen mondstuk en hals (hiervoor bestaat de klankbrug), tussen tenon en body en - afhankelijk van je instrument - overige verbindingen tussen body, bocht en beker. Vibraties daar gaan vaak ten koste van de trilling van de luchtkolom die door de body gaat; er ontstaat een akoestische knoop. De verbinding tussen hals en body wordt door de Q-mass versterkt, waardoor dit bestaande negatieve effect wordt opgeheven. Na een jaar ontwikkeling en testen hebben we een manier gevonden om diepere, rijkere noten te kunnen blazen door deze verbindingen te voorzien van extra gewicht. Het idee is niet nieuw, maar we hebben een manier gevonden om dit toe te passen op vrijwel alle blaasinstrumenten, en ons ontwerp is geregistreerd bij het octrooibureau van de Benelux. Inmiddels zien we ook de eerste kopieën verschijnen. Allard Buwalda, Jan Menu, Sjoerd Visser en vele anderen hebben deze Q-Mass al als standaard setup. Deze nieuwe, zwaardere schroeven set komt in plaats van de bestaande. Op maat gemaakt voor vrijwel alle merken. Kom proberen in onze winkel! Niet tevreden? Stuur de Q-Mass gewoon terug. Geef hieronder type en merk op. Staat je merk er niet bij, geef dit dan aan bij de opmerkingen van de bestelling.