Geprinte mondstukken volgens eigen ontwerp

We zijn inmiddels al een tijdje bezig om mondstukken te printen. Vanaf 2015 hebben we de eerste modellen getest. Nu zijn we zover dat we kwa materiaal en afwerking, maar ook ontwerp, we mogen spreken van een volwaardig product. Alle ontwerpen zijn door ons zelf opgezet en we hebben dus alles in eigen hand. We hanteren sowieso ook een 100% tevredenheids-garantie: gratis verzending in Nederland, niet goed-geld terug, en twee jaar garantie. We kunnen ook custom-werk leveren, maar verbinden daar wel voorwaarden aan. Ook kunnen we, als je dat wil, het 3D mondstuk in een epoxy-versie leveren als het 3D mondstuk bevalt en je wil persé een hard rubber mondstuk. Daar gaan we later meer informatie over geven.

Tegelijk met deze serie hebben we ook een 3D-rietbinder ontworpen die we standaard mee leveren. Ook zetten we de mondstukken uit bij onze relaties, zodat we binnenkort wat geluids-fragementen hebben. Hou onze Facebook en Instagram in de gaten!

Voor nu is het belangrijk om te weten dat al onze mondstukken met een materiaal (HDPLA) worden geprint wat gegarandeerd voedsel-veilig is. De certificaten zijn daarvoor aanwezig. We printen dan ook met een roest-vrij stalen nozzle, omdat andere nozzles nog wel eens sporen van lood kunnen bevatten. De mondstukken worden stuk voor stuk met de hand bewerkt; er wordt een kwaliteits-controle gedaan, de tafel wordt gevlakt, de facing curve wordt opgezet en de tip-opening wordt nauwkeurig gemaakt. Dit is dus geen mondstuk wat direct uit de printer zo wordt opgestuurd (wat we nog wel eens zien bij andere merken), maar net als onze andere producten is dit ook veel handwerk. Dit speciale materiaal neemt absoluut geen water op. Tijdens en test waar we een mondstuk 3 uur lang onder water hebben gehouden, nam het mondstuk totaal geen water op.

Beschikbare kleuren zijn donkerrood, zacht rood, helder rood, lichtblauw, donkerblauw, vertigo, geel, ‘oud goud’, bruin, zwart, grijs, donkergrijs, antraciet, wit, geel, lichtgroen, groen, roze, paars en oranje. Je kan hierbij de kleuren tussen mondstuk en binder variëren. Deze binder is speciaal ontworpen voor dit type mondstukken en bevat een draaischroef met een plaatje om het riet aan te drukken.

Typen mondstukken

Beschikbaar in meer dan 16 kleuren, in 8 variaties voor tenor, alt en sopraan (bariton wordt aan gewerkt).

3D Fusion

Dit is ons standaard mondstuk is de basis. Dat komt door zijn veelzijdigheid en geweldige kern en projectie.

3D Fusion Curve

De Fusion Curve heeft een licht oplopende baffle, waardoor er een helder randje in de klank ontstaat.

3D Fusion Groove

De Groove heeft een korte, gehoekte baffle voor een lekkere punch, terwijl er toch genoeg ruimte is om ‘warm’ te blijven klinken.

3D Fusion Edge

De Edge heeft een geweldige projectie en klinkt fel, met name voor solo’s in Big Bands en Rock of Pop.

3D Vintage

De Vintage basis is een mondstuk met een grote kamer, een donkere klank en relatief weinig projectie, met name geschikt voor de sound uit de glorie-jaren van de Jazz.

3D Vintage Curve

De Vintage Curve voegt een tikje helderheid en projectie toe ten opzichte van de Vintage.

3D Vintage Groove

De Vintage Groove heeft een gehoekte maar korte baffle voor net dat ene randje punch. Klinkt toch nog ruim en warm. Dit is een heel gaaf mondstuk!

3D Vintage Edge

De Vintage Edge heeft de eigenschappen van de traditionele Jazz hoek, maar met veel meer punch en projectie.

Materiaal

We hebben lang gezocht naar een ideaal materiaal om mondstukken mee te printen. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een filament wat gemaakt wordt in Europa, gemaakt is van maïs-zetmeel, volledig recyclebaar, en veilig om in aanraking te komen met voedsel of om als mondstuk te dienen. Daarnaast is het 20% sterker dan ABS. Mondstukken van ABS zijn niet veilig, dus daar moet je van weg blijven. Om onze mondstukken nog sterker te maken, stoppen we ze een half uur in een oven van 80 graden celcius.

Het materiaal wat we gebruiken is goedgekeurd door de FDA. Voor het maken van dit materiaal worden grondstoffen gebruikt die volgens EU- en FDA-richtlijnen veilig zijn voor contact met levensmiddelen. Ons HD-PLA is RoHS-gecertificeerd.

Prijzen

Alle 3D modellen gaan voor €190 de winkel in. Dat vinden we gewoon goedkoop te noemen voor een kwaliteits-mondstuk wat volledig door ons is ontworpen en met de hand wordt voorzien van de juiste facing en curve.

Voor custom werk ligt het aan het aantal itteraties en de uren die we kwijt zijn aan ontwikkeling en productie. Reken hiervoor op een prijs van €399. We gaan voor dit soort opdrachten tijdens een intake gesprek bekijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Zoals al eerder aangegeven kunnen we ook jouw mondstuk in epoxy uitvoeren, met een kleurencombinatie die je zelf kiest.

Afwerking

Hieronder enkele afbeeldingen van een afgewerkt mondstuk